Senidah

Senidah

Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah je slovenačka hip-hop, R’B i rep kantautorka koja je regionalnu popularnost stekla pesmom „Slađana“ iz 2018. godine. Glavni je vokal grupe MUFF. Rođena je 9. aprila 1985. godine u Ljubljani. Živi i radi na relaciji Ljubljana – Beograd.

Od detinjstva je želela da nastupa, ali je prvu pesmu pod nazivom „Pustinjom“ snimila tek 2010. godine. Sledeće godine je postala članica soul-pop benda MUFF. Zajedno su objavili albume „Muff“ i „Unity“, te nekoliko singlova.

Uporedo s angažmanima u bendu Senida je i sama snimala pesme, a popularnost na području cele bivše Jugoslavije joj je doneo singl „Slađana“.

Usledile su numere „Belo“, „Nisi bio tu“, te duet sa Cobijem pod nazivom „4 strane sveta“ snimljen za potrebe filma „Južni vetar“.

Njen solo album „Bez tebe“ se na tržištu pojavio 2018. godine, a sledeće godine je objavila singlove „Ride“, „Crno srce“ i „Mišići“. Usledila je saradnja sa bosanskohercegovačkim dvojcem Džala Bratom i Buba Korelijem koja je iznedrila hit „Kamikaza“.

Obzirom na to da je za vrlo kratko vreme „osvojila“ regionalno tržište, mediji je nazivaju „balkanskom rep divom“.