DJ Zarez

,

Početkom 90-ih, kada je Srbija počela da se otvara novim svetskim trendovima, Zarez je pratio priču i postao deo novog talasa i urbane kulture. Prvi vinil, kojim je započeo svoju karijeru, u kombinaciji sa urođenim osećajem za ritam, je ono što ga je dovelo do muzičke pozicije na kojoj se danas nalazi.

Za više od 20 godina, tokom kojih je imao i više od 200 nastupa godišnje, može se reći da je iza njega ogromna lista festivala, žurki, klubova i svih drugih muzičkih dogđaja širom sveta.

Kao DJ nastupao je u većini kultnih klubova u Srbiji, na velikom broju festivala, uključujući Exit, Naissus Fest i Nisomniu, kao i u desetinama klubova širom Evrope. Tokom svoje karijere Zarez je bio resident DJ mnogih klubova na planeti od kojih izdvaja Grand Park na Maldivima.

2010. godine sa drugim niškim muzičarima osniva fusion band El Jazzira, sa kojim je do sada imao mnogo nastupa širom Srbije, ali je napravio i zapaženu internacionalnu karijeru.

Često je delio binu sa poznatim imenima, kao što su Ravin /Budha Bar/, Miles Hollway i Elliot Eastwick, Pierre Ravin, Joes i, Smokin Jo, Seamus Haji / ATFC/, Robert Owens, Wally Lopez, Ian Pooley, Azzido Da Bass, Jon Silva, Ricardo Torres, Kevin Yost, Jimpster, Richard Dorfmeister, Kiko Navarro, Lovebirds i mnogi drugi.

U njegovim setovima mogu se čuti nezaobilazni disko ritmovi sa soulful, funky, jazzy elementima, koji dalje evoluiraju u prepoznatljive “fat” bas linije elektronske muzike koje se spajaju sa tech i deep soul žanrovima.